Home Rady a Návody Tipy, triky, nápady: Průzračně čistý, dobrý a silný vývar

Tipy, triky, nápady: Průzračně čistý, dobrý a silný vývar

0

Nejsilnější a nejaromatičtější vývar získáme vařením předního hovězího masa. Přitom by maso nemělo být příliš mastné, aby tuk, který částečně zůstane ve vývaru, nezpůsoboval jeho nepříjemnou chuť.

magazín Vařečka 04.11.2019 14:30 vietnamská polévka PhoFoto: Shutterstock
Vietnamská polévka Pho.
Pokud je vývar příliš silný, můžeme ho trošku zředit. Musíme být však opatrní, abychom to nepřehnali a polévka potom nebyla příliš slabá. Krásně čistý a čirý vývar dostaneme velmi pomalým vařením na mírném ohni. Pokud se přesto zakalí, přidáme do zakaleného vývaru sníh z jednoho bílku a za stálého míchání zahřejeme, aby se bílek srazil a vsákl do sebe veškerou nečistotu. Takto upravený vývar přecedíme přes sítko. Drůbeží i hovězí vývar bude průzračně zlatavý, když před jeho vařením vložíme do vody zlehka osmaženou cibulku a chuť zvýrazněme, když do něj přidáme několik kapek citrónové šťávy. Zcela čistý bude vývar tehdy, když v něm povaříme kousek jater nebo ze dvě rajčata.

Akurátní dávka soli
Polévky solíme opatrně, raději méně než více. Dochutíme jejich spíše bylinkami, například petrželkou, libečkem či bazalkou. Na stůl raději položíme slánku a každý ať si polévku sám dochutí. Přesolené polévku můžeme napravit například bílkem, který do ní přidáme.

ČTĚTE VÍCE O nápad a řadách
Tipy, triky, nápady: Jak si poradit s husa
Tipy, triky, nápady: Jak si poradit s husa
Tipy, triky, nápady: Malé tajemství velkého vína
Tipy, triky, nápady: Malé tajemství velkého vína
Tipy, triky, nápady: Dobrý šlehač dobře šlehá
Tipy, triky, nápady: Dobrý šlehač dobře šlehá
Tipy, triky, nápady: Sladké domácí moštování
Tipy, triky, nápady: Sladké domácí moštování
Rajčatová polévka zahání hlad
Poslední výzkumy prokázaly, že pokud se podává jako předkrm před hlavním jídlem rajská polévka, dokáže zlikvidovat velký hlad. Hlavního jídla pak na zasycení budeme potřebovat mnohem méně, výzkumníci říkají, že až o celou polovinu.

Vietnamský tekutý zázrak
Polévka Pho je tradičním vietnamským jídlem a stala se oblíbeným pokrmem iu nás. Jde v podstatě o silný masový vývar s plochými rýžovými nudlemi, recept se rychle rozšířil do hlavního města Hanoje a po celé zemi. Dnes existuje pět základních typů této polévky – vrcholem je snad „polévka se vším“ – s různými druhy masa a tofu.

NO COMMENTS

Exit mobile version